Er gaan zoveel verschillende voedingsadviezen de ronde: ‘brood is gezond’, ‘van brood word je dik’, ‘melk is goed voor elk’ en ‘melk de witte sloper’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe kan dit? Waarom worden professionals het niet eens op het gebied van voeding? En wat moet je nu geloven?
0 Comments
De meesten van ons weten dat een stronk broccoli of een appel gezond is. Maar het is moeilijker in te schatten of dit ook geldt voor je vruchtenyoghurt, ontbijtgranen en vleeswaren. Verpakkingen van voedingsmiddelen vermelden een hoop informatie. Hoe kan je deze informatie gebruiken om gezondere keuzes in de supermarkt te maken? Hier een uitgebreide gids om etiketten te begrijpen.
|
Blog van een diëtistHi! Ik ben Desiré van der Kruk, online diëtist van Jouw foodplan. In de wondere wereld van voeding schrijf ik over wat mij opvalt, handige voedingstips en gezonde recepten. Op zoek naar een bepaald onderwerp? Bekijk de blogcategorieën of gebruik de zoekfunctie.
Categorieën
All
|