Ik ben gek op ontbijtgranen, vooral krokante muesli -ook wel cruesli of granola genoemd- is een favoriet. Helaas zijn de meeste krokante muesli's zeer ongezond omdat er een hoop suiker aan toe wordt gevoegd. Daarom heb ik een gezonde versie gemaakt. Het recept is voor zo'n 15 porties, dan kan je voorlopig vooruit. En bovendien heel makkelijk te maken. Je kan van alles aan de granola toevoegen. Ik heb er zelf veel noten aan toegevoegd voor gezonde omega- 3 vetzuren. De basis is de havermout, honing en olie. Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 2. Pak een kom en doe hier de olijfolie, honing, zout en kaneel in. Mix het tot een geheel. 3. Voeg de andere ingrediënten toe en meng het goed. 4. Verdeel het mengsel over een bakplaat bedekt met bakfolie. 5. Bak voor 20-25 minuten en hussel het halverwege door elkaar zodat alles goed goudbruin wordt. 6. Laat de granola afkoelen. That's all folks! Een super makkelijk recept en gezond. Nu bevat de granola wel honing, ondanks dat dit een natuurproduct is bevat het nog steeds suiker. Echter in vergelijking met normale ontbijtgranen uit de supermarkt veel minder. Heerlijk met yoghurt. Je kan de granola tot een maand goed houden in een luchtdichte pot. De voedingswaarden zijn als volgt: per 100 gram (=10 eetlepels) 316 kcal 11,7 gram eiwit 40,6 gram koolhydraten 34,1 gram vet, waarvan 4,3 verzadigd 5,5 gram vezels 0, 1 gram zout Een standaard portie is zo'n 45 gram. Vergeleken met krokante muesli bevat dit recept meer eiwitten en minder koolhydraten. Dit recept heeft meer vet echter dit zijn grotendeels gezonde vetten (onverzadigd).
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Blog van een diëtistHi! Ik ben Desiré van der Kruk, online diëtist van Jouw foodplan. In de wondere wereld van voeding schrijf ik over wat mij opvalt, handige voedingstips en gezonde recepten. Op zoek naar een bepaald onderwerp? Bekijk de blogcategorieën of gebruik de zoekfunctie.
Categorieën
All
|