Kruidenmixen in de supermarkt zijn super makkelijk, je hebt in no time een buitenlands gerecht op tafel. Helaas zijn deze mixen ongezond en naar verhouding duur. Er wordt veel suiker en zout aan deze mixen toegevoegd. In veel landen hebben keukens een specerijen- en kruidenrek, waardoor kant-en-klare mixen niet nodig zijn. Leer met deze recepten de kruidenmixen voor jouw favoriete gerechten zelf te maken. Hoe bewaar ik de kruidenmix? In een luchtdichte pot zijn kruiden het beste te bewaren. Je kunt de ingrediënten vermenigvuldigen zodat je voor meerdere keren genoeg hebt. Een voordeel van zelf maken is dat je de verhoudingen kunt aanpassen. Houd je bijvoorbeeld van pittig, dan voeg je meer chili toe. Hoeveel eetlepels moet ik van deze zelfgemaakte kruidenmixen gebruiken voor een gerecht? Je kan zoveel toevoegen als je zelf wilt. Proef of het naar wens is, en voeg eventueel meer toe. Over het algemeen zijn 3 eetlepels per pond (vega) gehakt of vlees voldoende. Recepten: Italiaanse kruiden:
Kipkruiden:
Mexicaanse kruiden:
Kruidenmix taco’s:
Kruidenmix chili con carne:
Nasi goreng kruiden:
Gehaktkruiden:
Milde curry
Gyroskruiden
Ras El Hanout, simpele versie:
Speculaaskruiden:
Mis jij nog een kruidenmix voor een gerecht dat je graag eet? Plaats deze in de comments.
0 Opmerkingen
Laat een antwoord achter. |
Blog van een diëtistHi! Ik ben Desiré van der Kruk, online diëtist van Jouw foodplan. In de wondere wereld van voeding schrijf ik over wat mij opvalt, handige voedingstips en gezonde recepten. Op zoek naar een bepaald onderwerp? Bekijk de blogcategorieën of gebruik de zoekfunctie.
Categorieën
All
|